Articole

Înapoi
Activitate

Seminare de informare pentru lucrătorii bibliotecilor din Republică

În contextul Lunii Securității Cibernetice, Centrul Internațional „La Strada”, în parteneriat cu Programul Novateca va desfășura seminare de informare pentru lucrătorii bibliotecilor din Republică. Seminarele vor oferi bibliotecarilor ocazia de a afla informație utilă și a descoperi noi oportunități de transformare a bibliotecilor în centre comunitare active. 

Astfel, pe 2 Octombrie 2014, la Biblioteca Publică Raională Dimitrie Cantemir, a fost desfășurat seminarul de informare pentru 30 bibliotecari din raionul Ungheni. La sesiunea de informare, au fost prezentate informații referitor la securitatea cibernetică, riscurile la care se expun copiii în spațiul virtual și cum adulții din preajma copiilor îi pot ajuta în gestionarea situațiilor sensibile și prevenirea cazurilor de abuz.

Cu îndrumarea bibliotecarilor informați, cetățenii se vor bucura, pe lângă accesul gratuit la tehnologiile moderne, de suportul necesar în gestionarea riscurilor și consolidării încrederii în serviciile și conținuturile online. 

DINTRE TEME ABORDATE
• Avantajele/Dezavantajele Internetului
• Dimensiunea problemei. Cum sunt protejați copiii în mediul virtual.
• Riscurile la care se expun copiii.
• Cum bibliotecarul poate ajuta în situații sensibile, utilizatorii de internet?
• Resursa www.siguronline.md 

Urmează, pe 16 Octombrie 2014, sesiunea de informare pentru bibliotecarii din Raionul Orhei, la Biblioteca Publica Raionala A. Donici


Vedeți aici galeria foto
Pentru a da copiilor și părinților posibilitatea de a face faţă unor riscuri precum hărțuirea cibernetică (cyberbullying) sau ademenirea/acostarea online (grooming), au fost elaborate mecanisme de semnalare a tuturor conţinuturilor şi contactelor care par a fi prejudiciabile pentru copii. Aceste mecanisme sunt disponibile şi integrate în www.siguronline.md

Telefoane de încredere