Femei

În toți anii în care "La Strada" a asistat victimele traficului de ființe umane, s-a conturat o realitate dură - femeile foste victime, repetau istoria, redevenind victime ale traficului. Explicația victimelor a fost cea care a îmbogățit viziunea "La Strada" asupra traficului de ființe umane - violența la care sunt supuse femeile de către partenerii de viață este unul din factorii principali ai traficului de ființe umane.

Astfel, în anul 2009, "La Strada" a început să activeze și în domeniul luptei împotriva violenței în familie, prima realizare importantă fiind lansarea Telefonului de Încredere pentru Femei. Mai nou, pentru următorii 5 ani, începând cu Planul strategic 2016-2020, La Strada a acceptat provocarea de a aborda subiectul violenţei sexuale ca parte a eforturilor axate pe violenţa împotriva femeii. Acest subiect a fost adus pe agenda organizaţiei în 2014, când au fost înregistrate primele cazuri de infracţiuni sexuale împotriva femeilor şi fetelor. 

În munca pe care o depune "La Strada" pentru a neutraliza fenomenul violenței în familie, femeile victime sunt cele care aduc cea mai mare motivație și inspirație. Este un proces deloc ușor. Cele mai bune evaluari și soluții le cunosc anume femeile care au trecut prin experiența violenței în familie. Astfel, principiul după care lucrează "La Strada" cu aceste cazuri are ca fundament convingerea că ascultâdu-le pe victime, le transformi în promotori ai schimbării.

 

 

Telefoane de încredere