Articole

Înapoi
Informativ

Împreună să facem Internetul mai bun!

Marți, 11 februarie 2014, este Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day)
Tema acestei ediţii este: "Împreună să facem Internetul mai bun!" ("Let’s create a better Internet together!") 

Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării intr-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii si adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet .

Ajunsă la editia a XI-a, Ziua Siguranţei pe Internet se desfasoară anual, în luna Februarie, sub egida reţelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Pornind de la premiza, cum putem face Internetul un mediu mai sigur, în special pentru copii, Centrul International “La Strada” , întreprinde un şir de acţiuni pentru crearea serviciilor de informare atât a copiilor cât şi a părinţilor şi profesorilor, despre multiplele pericole la care se expun online şi despre aspectele utilizării responsabile şi sigure a tehnologiilor de navigare pe Internet. În această perioadă, voluntarii programului De la Egal la Egal al Centrului, vor desfăşura seminare de informare pentru copii şi profesori în gimnaziile şi liceele din toata republica. 

La moment, Republica Moldova nu este parte a reţelei europene însă, este necesar să ne unim forţele, pentru a preveni cazurile de abuz online asupra copiilor şi consolidarea cunoştinţelor despre utilizarea în siguranţă a tehnologiilor informaţionale. 

Publicul larg, şcoli, organizatii neguvernamentale, operatori din domeniul TIC (tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii) şi toţi cei interesaţi, sunt îndemnaţi să se implice prin diverse acţiuni de informare.
Ajungem să conștientizăm faptul, că avem cu toții o responsabilitate comună - de a face Internetul mai sigur și mai bun, pentru toți.
Implicați-vă!

Spotul campaniei 2014

Telefoane de încredere