Articole

Înapoi
Informativ

Ziua Siguranței pe Internet 2016

Ziua Siguranței pe Internet va fi celebrată în întreaga lume, marți, 9 februarie 2016.

Sloganul evenimentului „Play your part for a better Internet!” încurajează toate părțile interesate - copiii și tinerii, părinții, profesorii și educatorii, reprezentanţi ai sectorului tehnologiilor Informaţionale şi comunicaţii și politicieni, să promoveze utilizarea intr-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online, în special de către copii și adolescenți, precum si conștientizarea pericolelor navigării nesupravegheate a copiilor pe Internet.

Tema națională a acestei ediții este Acţionează acum pentru un Internet mai bun!”
Această zi oferă oportunitatea de a sublinia încă o dată necesitatea folosirii responsabile a tehnologiilor informaţionale şi a explora rolul şi aportul fiecăruia în transformarea spaţiului virtual într-un mediu mai sigur. 

Organizatori: 
Centrul International La Strada
Asociaţia Obştească Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada”, organizaţie neguvernamentală fondată în februarie 2001, exista pentru a asigura protecţia drepturilor şi intereselor legale ale femeilor şi copiilor la toate nivelele – personal, legislativ, executiv. Domeniile de activitate sunt: prevenirea traficului de fiinţe umane în special femei, prevenirea violenţei faţă de femei şi în familie, prevenirea exploatării sexuale comerciale a copiilor.

Ajunsă la ediția a XIII-a, Ziua Siguranței pe Internet 2016 va fi sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.


Spotul campaniei 2016

Telefoane de încredere