Articole

Înapoi
Informativ

Ziua Sigurantei pe Internet

Ziua Sigurantei pe Internet (Safer Internet Day, SID) a devenit un eveniment de referință în calendarul de siguranță on-line si este sustinută la nivel European de Comisia Europeană şi implementată de către reţeaua INSAFE având ca scop promovarea utilizării sigure şi responsabile a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii si adolescenţi.

Ajunsă la editia a X-a, Safer Internet Day 2013, desfăşurată anual, va avea loc pe data de 5 Februarie 2013. Tema acestei ediţii este „Connect with respect” ("Conectează-te cu respect!") şi vizează abordarea subiectului unui Internet civilizat respectând drepturi şi responsabilităţi online. Această initiativă a aparut ca raspuns la situaţia actuală din mediul online când orice utilizator de Internet sau creator de conţinut s-a lovit cel putin o data de impoliteţea şi lipsa de respect din mediul online, manifestate adesea din spatele unui profil anonim, concretizate în comentarii injurioase la sfârşit de articol sau în diverse discuţii pe forumuri.

Ca și în anii precedenți, rețeaua INSAFE, va elabora un set de materiale informationale şi va lansa un videoclip cu specificul tematic al campaniei pentru 2013. Publicul larg, școli, ONG-uri si toţi cei interesaţi sunt îndemnaţi să se implice prin diverse acţiuni accesând saferinternetday.org pentru informare ţi descărcare a fişierelor cu materiale promoţionale şi resurse.Ca și în anii precedenți, rețeaua INSAFE, va elabora un set de materiale informationale şi va lansa un videoclip cu specificul tematic al campaniei pentru 2013. Publicul larg, școli, ONG-uri si toţi cei interesaţi sunt îndemnaţi să se implice prin diverse acţiuni accesând saferinternetday.org pentru informare ţi descărcare a fişierelor cu materiale promoţionale şi resurse.

Între timp, puteţi vizualiza spotul campaniei 2012 SID Generic Vid.

Telefoane de încredere