Articole

Înapoi
Declarații

Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete rămâne în continuare un serviciu menit să ajute

În contextul campaniei curente de sensibilizare, desfășurate inclusiv prin expedierea în masă a SMS-urilor către abonații uneia dintre companiile naționale de telefonie mobilă, care sunt îndemnați să sune la numărul de telefon 0 8008 8008, declarăm următoarele:

Centrul Internațional La Strada este fondatorul, proprietarul și gestionarul serviciului Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete 0 8008 8008. Acest serviciu a fost creat și funcționează pentru a ajuta și a oferi sprijin și suport femeilor și fetelor din Republica Moldova, care se confruntă cu violența în familie sau au devenit victime ale unui abuz sexual. Aceasta este singura misiune a acestui serviciu și așa va rămâne în continuare. 

Ne exprimăm dezamăgirea profundă pentru faptul că nici inițiativa în sine, nici conținutul însuși al mesajului nu au fost coordonate cu noi și că am ajuns să aflăm despre ea doar în calitate de abonați ai operatorului de telefonie mobilă vizat.

Regretăm enorm faptul că mesajele pe care le-ați primit dumneavoastră sau rudele și apropiații dumneavoastră în aceste zile v-au produs emoții confuze, v-au derutat sau au avut urmări negative pentru dumneavoastră. Ne pare extrem de rău pentru acest fapt și vrem să știți doar că serviciul Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete, în aceste momente, face tot posibilul pentru a putea prelua apelurile dumneavoastră, pentru a vă putea presta servicii de calitate și, mai ales, pentru a redresa situația neplăcută și a atenua la maxim consecințele ei.

Telefoane de încredere