Articole

Înapoi
Informativ

„La Strada” a lansat un spot despre viol, care îţi dă fiori

Centrul Internaţional „La Strada” a lansat un spot social care se adresează bărbaţilor. Pentru o mai bună înţelegere a mesajului, filmuleţul prezintă în numai un minut întreaga istorie a unei tinere ajunsă să fie abuzată sexual.

Potrivit apărătorilor drepturilor femeii, astfel se doreşte spulberarea prejudecăţii precum că mereu femeia ar fi vinovată atunci când ajunge să fie abuzată sexual. La fel, spun reprezentanţii Centrului Internaţional „La Strada”, se vrea scoaterea subiectul din anonimat şi din zona tabu.

Mesajul final, “Bărbaţii puternici NU violează. Violul începe de la bărbaţii slabi”, vine să sugereze că orice relație sexuală trebuie să aibă la bază consimțământul ambilor parteneri, atât din perspectiva juridică cât și din cea morală.

Evenimentul face parte din seria de activități organizate cu ocazia celor 15 ani de activitate a Centrului Internațional ”La Strada” în Republica Moldova. În același context, în perioada 14-18 noiembrie, la Cinematograful ”Odeon” a avut loc Săptămâna filmelor ”La Strada”, iar pe 24 noiembrie – prima ediţie a MENxx, un eveniment de public-talk, în care bărbaţii le vorbesc bărbaţilor pe teme sensibile, despre femei.

Telefoane de încredere