Articole

Înapoi
Activitate

La Chișinău va fi organizat primul Forum Internațional „Siguranța online a copiilor”

În perioada 15-16 februarie 2024, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada” organizează primul Forum Internațional la nivel înalt „Siguranța online a copiilor”.

Evenimentul se va desfășura cu suportul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene la Chișinău și va reuni reprezentanți guvernamentali, ai organizațiilor internaționale și naționale, precum și experți în domeniul siguranței online a copiilor.

Forumul își propune să ofere o platformă de discuții și schimb de bune practici pentru participanți, care vor împărtăși progresele și provocările înregistrate în domeniul protecției copiilor în mediul online, precum și vor discuta viitoarea cooperare în vederea identificării soluțiilor eficiente în domeniu.

Scopul evenimentului este de a facilita schimbul de experiență a Republicii Moldova cu țările europene în domeniul combaterii abuzului sexual online, de a stabili lista priorităților și de a reafirma angajamentele naționale în acest domeniu, aliniate standardelor internaționale.

Totodată, Forumul va contribui la elaborarea Foii de parcurs privind Siguranța copiilor online în baza directivelor europene și regulamentelor ce urmează a fi transpuse de Guvernul Republicii Moldova până în anul 2027. Printr-un dialog intersectorial între Comisia Europeană, Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene, autoritățile naționale, organizațiile internaționale, societatea civilă și industria TIC vor fi agreați pașii următori pentru facilitarea implementării Planului Național de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, precum și alte politici sectoriale.

La eveniment va fi organizat și un Târg al ONG-urilor care vor expune resurse, tehnologii și materiale la subiectul protecției copiilor, digitalizării și siguranței online.

Doritorii de a urmări Formul o vor putea face online, cu difuzare pe paginile de Facebook a MAI și Centrul Internațional „La Strada”.

 

Telefoane de încredere