Articole

Înapoi
Informativ

Exploatarea sexuală online a copiilor în Republica Moldova// INVITAȚIE PENTRU PRESĂ

Centrul Internațional „La Strada Moldova” și Procuratura Generală a Republicii Moldova invită reprezentanții mass-media la un club de presă dedicat prevenirii abuzurilor sexuale asupra copiilor săvârșite în mediul online.

Ne dorim un dialog deschis cu jurnaliștii, într-un cadrul informal. Vorbitorii pregătesc pentru acest eveniment informații pe care, de obicei, nu le putem încadra într-un „simplu comunicat de presă”. Speakerii sunt pregătiți să răspundă la întrebările dumneavoastră sincer și tranșant, să împărtășească detalii din experiența zilnică nu doar ca profesioniști devotați cauzei copiilor-victime ale abuzurilor. Îi veți putea cunoaște și ca oameni care au a spune multe despre dificultățile, provocările și limitele cu care se confruntă când investighează un abuz sexual săvârșit asupra unui copil pe Internet.
Credem că în acest fel am putea să vă ajutăm și pe dumneavoastră, jurnaliștii, să înțelegeți subtilitățile fenomenului și să reflectați eficient în materialele dumneavoastră pericolele necunoscute și neglijate cu care se confruntă copiii noștri aici și acum.
Evenimentul se va desfășura în contextul Zilei Europene pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și Abuzului Sexual.

CÂND: miercuri, 18 noiembrie, ora 15:00

UNDE: Sala de conferințe din incinta Zity Mall (et.3),

           Adresa: Chișinău, sectorul Buiucani, str. Calea Ieșilor 8

 

CINE sunt vorbitorii:

Ana REVENCO, Directoare Executivă, La Strada Moldova

• Elena BOTEZATU, Directoare Program Copii, La Strada Moldova

• Sergiu RUSSU, Procuror-șef, Secția Combaterea Traficului de ființe umane, Direcția Urmărire Penală și Criminalistică a Procuraturii Generale

• Alina CALUGHER, avocată specializată în asistența cazurilor de abuz și exploatare sexuală online, Programul Copii, La Strada Moldova

• Agnesa MAGDICI, psihologă, Programul Copii, La Strada Moldova Rugăm jurnaliștii interesați de subiect să se înregistreze la eveniment până marți, 17 noiembrie, ora 18:00.


Pentru înregistrare prealabilă, contactați:

Ana Trifan, specialistă comunicare, CI La Strada Moldova,
Tel.: 069 373 370, e-mail: atrifan@lastrada.md.

Telefoane de încredere