Articole

Înapoi
Informativ

Doritorii pot alerga în cadrul primului Legal Half-Marathon Chișinău pentru a susține femeile și copiii să trăiască în siguranță, fără violență

În premieră, la Chișinău, va avea loc competiția de alergare Legal Half-Marathon care va susține cauzele sociale a șase organizații neguvernamentale din țară, printre care este și Centrul Internațional „La Strada”. Participanții vor susține cauzele printr-o cotă din taxa de participare, iar organizațiile își vor împărtăși misiunea, în cadrul unei expoziții în ziua evenimentului.

Directoarea executivă a Centrului Internațional ”La Strada”, Elena Botezatu, îndeamnă toți doritorii să participe pe 26 mai 2024 la maraton, să susțină femeile și copiii să trăiască în siguranță, fără violență. „Pentru a susține cauzele Centrului Internațional „La Strada” e suficient la completarea formularului de înscriere la competiție să alegeți ”La Strada”, în caseta rubricii Ce cauză dorești să susții din taxa ta de participare?. Totodată, în ziua evenimentului, în Piața Marii Adunări Naționaleașteptăm toți participanții și susținătorii la cortul organizației noastre”, a menționat Elena Botezatu.

Formularul de înscriere poate fi completat pe pagina web oficială a evenimentului: https://legalrun.ro/chisinau/inscriere/formular/.

Legal Half-Marathon Chișinău este o competiție de alergare organizată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău de către Uniunea Juriștilor din Republica Moldova, Asociația Run Moldova și Asociația EOS DART, în parteneriat cu Portalul avocaturii de afaceri BizLaw. 

Competiția este dedicată atât profesiilor juridice (avocaţi, magistraţi – judecători şi procurori, notari, executori judecătoreşti, jurişti), cât şi publicului larg. Aceasta cuprinde câteva categorii de curse:  semimaraton, 21 km, semimaraton ștafetă 21 km,  cursa 10 km și cursa de 2,5 km. De asemenea, vor fi organizate și curse speciale pentru copii, la care participarea este gratuită.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a stilului de viață sănătos pentru publicul larg și, inclusiv, pentru persoanele ce își desfășoară activitatea în domeniul justiției. Totodată, urmărește implicarea comunității locale într-o acțiune de strangere de fonduri pentru cauze sociale.

Pentru mai multe informații poate fi accesată pagina web oficială a competiției: https://legalrun.ro/chisinau/

 

Telefoane de încredere