Articole

Înapoi
Activitate

Despre siguranţa copiilor online la o ceaşcă de cafea

Pe 18 octombrie curent, Ziua europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, Centrul Internaţional „La Strada” a dat startul unui gen de acţiuni aparte – discuţii la o ceaşcă de cafea despre securitatea copiilor online în cadrul reţelei de cafenele TUCANO COFFEE, un nou parteneriat dintre o organizaţie neguvernamentală şi o prezenţă a businessului privat.

Parteneriatul a devenit posibil nu întâmplător. Pe de o parte, fascinaţia copiilor pentru Internet este în continuă creştere de la an la an, iar talentul cu care cei mici butonează şi navighează online a ajuns să depăşească de multe ori chiar şi performanţele părinţilor. Copiii împărtăşesc o multitudine de informaţii personale, la care au acces nu doar prietenii și familia, ci și adesea abuzatorii, care creează ameninţări din cele mai variate şi dăunătoare. Pe de altă parte, mai multe eforturi de a stabili o colaborare cu businessul privat în direcţia prevenirii promovări securităţii copiilor online s-au întâlnit într-un punct benefic anume la TUCANO COFFEE, unde iubitorii de cafea dispun şi de acces la Internet. Echipa de aici nu numai că au acceptat să găzduiască o activitate de promovare a securităţii online, dar şi au contribuit la tipărirea şi distribuirea unor materiale informative în rândul clienţilor.

Astfel, în cele două sâmbete de 18 şi 25 octombrie, mai mulţi iubitorii de cafea şi discuţii spirituale de diferite vârste, interesaţi de spaţiul virtual, au venit să-şi facă opiniile auzite, precum şi să facă schimb de păreri cu specialişti în materie. Organizate în premieră şi moderate de filosoful practician Angela Stafii, discuţiile pe tema „Copilul tău şi siguranţa online” au întrunit părinți, bunici și tineri care au venit să discute despre securitatea copiilor și adolescenților pe rețelele de socializare. Scopul trainingului a fost de a răspunde la întrebarea „Cine sunt prietenii noștri online și sunt oare în siguranță copiii, accesând Internetul?”, dar şi de a identifica soluții pentru contracararea unor amenințări şi mesaje dăunătoare, de a consolida securitatea în societatea digitală, un obiectiv discutat la o scară mai largă în republică în cadrul „Lunii Securității Cibernetice”.

Telefoane de încredere