Articole

Înapoi
Activitate

CI „La Strada Moldova” a demarat o serie de sesiuni de informare pentru refugiați privind fenomenul violenței

Mai multe grupuri de persoane refugiate din Ucraina vor beneficia, în perioada lunilor iunie – iulie curent, de sesiuni de informare și sensibilizare privind fenomenul violenței în familie și violenței sexuale. Prima rundă a avut loc la 7 iunie pentru refugiatele și refugiații, beneficiare/i ai Centrului de zi "Sunflower" din capitală. Ulterior, asemenea discuții vor avea loc în mai multe regiuni din țară.

Specialiștii CI „La Strada Moldova” au informat participanții despre fenomenul violenței în familie și serviciile de protecție a victimelor din țara noastră. Au menționat despre importanța prevenirii și intervenției timpurii prin educarea oamenilor pentru a reduce toleranța față de fenomeniul violenței în societate.

Totodată, persoanele refugiate au fost familiarizate cu serviciile directe și prin referire la servicii specializate din țara noastră. Un subiect separat a constituit Telefonului de Încredere pentru Femei și Fete și modalitate de apelare și problemele care pot fi raportate. S-a subliniat că Serviciului de asistență telefonică Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete 08008 8008 funcționează din anul 2009 și este gestionat de Centrul Internațional „La Strada”. Până în prezent acesta a înregistrat circa 25 300 de apeluri. Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete funcționează în regim non-stop, este gratuit și confidențial.

Cea de-a doua parte a sesiunii s-a axat pe informarea privind tehnicile terapiei și consilierii împotriva stresului. Persoanele refugiate și-au dezvoltat abilitățile practice privind modalitățile de depășire a situațiilor de criză și stres.

Participanții, la rândul lor, s-au interesat de prevederile legislative ale Moldovei cu referire la persoanele refugiate, au adresat întrebări și au mulțumit organizatorilor pentru discuția interesantă.

Următoarea sesiune de informare va avea loc în raionul Basarabeasca, la 16 iunie.

Ciclul de sesiuni sunt organizate, în cadrul Proiectului „Protecția persoanelor strămutate de violență sexuală și exploatare în contextul conflictului armat din Ucraina” cu suportul Mercy Corps Global, USA.

 

Telefoane de încredere