Articole

Înapoi
Beneficiari

Bloggeri din Republica Moldova au construit o ”scară a gunoiului Gender”

Mai mulți bloggeri și formatori de opinie din Republica Moldova au participat la un seminar-training inovativ, moderat de Irina Alkhovka, expertă în domeniul drepturilor femeilor și egalității de gen. Activitatea a fost organizată de Centrul Internațional ”La Strada”, cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în Republica Moldova.

La curs, participanții au obținut răspunsuri la întrebările pe care le aveau ce țin de feminism, sexism, stereotipuri de gen, ”locul femeii” ș.a. Potrivit bloggerei Diana Guja, seminarul s-a diferențiat de altele de acest gen prin abordarea inovativă, creativă și accesibilă a temei drepturilor femeilor.

Pentru a înțelege mai bine subtilitățile sexismului la scară personală și socială, participanții la seminar au construit și o așa-numită ”scară a gunoiluui gender”, care a ilustrat modul în care, încă de la naștere, copiii sunt tratați diferit în funcție dacă sunt băieți sau fete.

În a doua zi de training participanții la curs au vizionat împreună filmul ”Mona Lisa Smile”, urmat de discuții publice pe marginea acestuia.

Telefoane de încredere