Articole

Înapoi
Informativ

1 Iunie, Ziua copilului

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia, de a aprecia şi iubi copiii şi de ce nu de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, sigur, fericit şi plin de succese. Cu această ocazie, autorităţile au desfăşurat mai multe evenimente dedicate copiilor.

De 1 Iunie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, s-a desfăşurat evenimentul sub genericul „Prietenii lui Guguţă în Grădina Copilăriei”, dedicat Anului Spiridon Vangheli. Organizatorii au transformat Grădina Publicã Ștefan cel Mare din Chişinău într-un orăşel al copilăriei. Aleile Parcului redenumite și dedicate unor tematici specifice cum ar fi sportul, creația, poveștile, ş.a. Şi echipa voluntarilor Centrului International “La Strada” s-au implicat cu un program distractiv în promovarea unui Internet mai sigur pentru copii. 

Voluntarii La Stradei au organizat concursuri distractive şi au informat atât copiii şi adolescenţii despre siguranţa pe Internet cât şi părinţii privind riscurile asociate utilizării Internetului de către copii. Copiii au primit dulciuri, baloane, buclete cu informaţie utilă şi siguranţa că vor primi un răspuns la diversele întrebări atunci când se vor confrunta cu probleme navigând pe Internet.

Toata lumea ştie că data de 1 Iunie este dedicată prichindeilor şi că toată lumea sărbătoreşte în această zi - Ziua Internaţională a Copilului. Dar ştiaţi că, Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului” în calendarul evenimentelor sărbătorite la nivel naţional. Galerie foto 

Telefoane de încredere