Centrul Internațional „La Strada” și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău au semnat un Memorandum de Înțelegere
Centrul Internațional „La Strada” și I.P.Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea cooperării durabile și promovării practicilor europene și naționale în domeniul educației și protecției copilului.
Documentul a fost semnat de directoarea executivă a Centrului Internațional „La Strada”, Elena Botezatu, și rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Alexandra Barbăneagră și este valabil pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire.
În cadrul ceremoniei de semnare, Elena Botezatu a menționat că Memorandumul de Înțelegere este un nou pas spre consolidarea cooperării existente între Centrulu Internațional „La Strada” și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Documentul va stabili modul sistematic de colaborare în următoarea perioadă, consideră Elena Botezatu.
La rândul său, rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Alexandra Barbăneagră, a mulțumit pentru deschidere Centrului Internațional „La Strada” și a subliniat că își dorește ca beneficiari ai activităților care urmează să fie atât studenții și masteranzii, cât și corpul profesoral.
Totodată, în discuție au fost abordate domeniile și acțiunile imediat următoare care necesită a fi realizate, au fost împărtășite punctele de vedere privind acțiunile comune și au fost trasate obiective pe termen scurt și lung.
Potrivit prevederilor Memorandumului, domeniile de cooperare sunt:
- dezvoltarea capacităților profesioniștilor, studenților, masteranzilor implicați în activități instructiv-educative, pe subiecte ce țin de siguranța copiilor în mediul online și relații armonioase în familie;
- organizarea și participarea în activități educaționale comune (webinare, ateliere de lucru etc.) în vederea diseminării bunelor practici;
- facilitarea procesului de formare și perfecționare a cadrelor didactice în domeniul protecției familiei și copilului etc.;
- dezvoltarea oportunităților de voluntariat pentru studenți și masteranzi ai UPSC, precum și altor activități.
Totodată, două cele părți garantează toleranță zero față de abuzul și exploatarea sexuală a copiilor, precum și se obligă să raporteze eventuale cazuri.