0%

Mai mulți judecători și procurori participă, timp de două zile, la școala tematică de iarnă

Mai mulți judecători și procurori participă, timp de două zile, la școala tematică de iarnă

Circa 30 de judecători și procurori din diferite regiuni ale țării participă, în perioada 11 – 12 ianuarie curent, la o școală tematică de iarnă, organizată de Centrul Internațional „La Strada” în parteneriat cu Institutul Național al Justiției și Asociația BALINT din Moldova.

Timp de două zile, participanții își vor consolda capacitățile profesionale în domeniul comunicării cu victimele și agresorii violenței, dar și se vor familiariza cu metode și tehnici de prevenire a arderii profesionale, precum și de gestionare corectă a emoțiilor, intervenții pentru gestionarea traumelor, simptomatica stresului posttraumatic etc.

Directoarea executivă a Centrului Internațional „La Strada”, Elena Botezatu, a menționat la deschiderea evenimentului că tematica școlii de iarnă din acest an este diferită de cele anterioare, deoarece este dedicată nu doar domeniilor de intervenție ale Centrului Internațional „La Strada”, dar se axează și pe consecințele activității de examinare a cauzelor complexe cu încărcătură emoțională de către judecători și procurori.

Totodată, Elena Botezatu a salutat inițiativa Institutului Național al Justiției de organizare a seminarului și a mulțumit Asociației BALINT din Moldova pentru deschidere în formarea participanților, cărora le-a urat o experiență interesantă și utilă. 

Directoarea Interimară a Institutului Național al Justiției, Ecaterina Popa, s-a arătat convinsă că starea profesională depinde de cea emoțională și a declarat că instruirea face parte din obiectivul Institutului Național al Justiției de a oferi profesioniștilor din domeniu metode și tehnici de prevenție a arderii profesionale, de autoevaluare a stresului și epuizării emoționale la locul de muncă.

La rândul său, directoarea Asociației BALINT din Moldova, Veronica Calancea, doctor în psihologie, psihoterapeut a subliniat că pe parcursul instruirii participanții vor aplica metode de autoevaluare a stresului și epuizării emoționale, vor identifica metode de prevenire a arderii profesionale și vor dezvolta tehnici pentru gestionarea corectă a emoțiilor.

Actvitatea face parte dintr-un șir de acțiuni, organizate în baza unui acord de colaborare stabilit cu Institutul Național al Justiției.