Articole

Înapoi
Informativ

Serviciul integrat regional pentru victimele violenței sexuale – o abordare integrată la nivel local

Echipa Serviciului integrat regional pentru victimele violenței sexuale din municipiul Ungheni, în prima lună de activitate, a asigurat intervenția complexă și promptă, centrată pe necesitățile victimelor violenței sexuale din regiune.

Membrii/-ele echipei au oferit servicii specializate victimelor, prin consiliere psihologică și juridică primară în vederea depășirii situației de risc, evaluarea necesităților de asistență medicală audierea victimei, referirea către servicii sociale și servicii de evaluare psihologică și asistență juridică calificată.

Serviciul integrat regional pentru victimele violenței sexuale a fost creat cu suportul Uniunii Europene și este un serviciul medico-social de prestare a serviciilor specializate publice printr-o platformă unică a prestatorilor de la nivel local, care deservește beneficiari/-e din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Făleşti, Teleneşti şi Sîngerei.

Pentru informarea populației din cele șase raioane despre serviciul nou creat, astăzi este lansat unvideo animat,  de informare și promovare a serviciilor oferite în cadrul Serviciului integrat regional pentru victimele violenței sexuale din municipiul Ungheni.

Materialul video descrie calea pe care o parcurge victima violenței sexuale, odată ajunsă la Serviciul integrat regional. Totodată, sunt descrise serviciile de care poate beneficia victima, fiind evidențiate anumite aspecte care trebuie respectate pentru a nu pierde urmele necesare în calitate de probe judiciare.

Pentru a ajunge la Serviciul integrat regional, victimei violenței sexuale i se recomandă să se adreseze direct la serviciu sau prin intermediul următoarelor instituții/organizații:

  1. Organele de poliție
  2. Serviciul unic de urgență 112
  3. Telefonul de Încredere pentru Femei și Fete 0 8008 8008
  4. Medicul/-a de familie sau oricare alt/-ă medic/-ă
  5. Unitatea medico-legală
  6. Organizațiile societății civile
  7. Autoritățile publice locale
  8. Instituțiile de învățământ.

Serviciul integrat regional pentru victimele violenței sexuale oferă asistență gratuită, 24/24, 7/7, femeilor începând cu vârsta de 18 ani din cele șase raioane.

Serviciul integrat regional pentru victimele violenței sexuale a fost creat de UN Women Moldova cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și este pilotat de Centrul Internațional ,,La Strada”.
 
Video accesați aici: https://bit.ly/3GCVli7
 

 

 

Telefoane de încredere