Articole

Înapoi
Activitate

Linia Fierbinte pentru o migraţie sigură a înregistrat un număr record de apeluri

Serviciul Linia Fierbinte a Centrului Internațional „La Strada”, a înregistrat un număr record de apeluri în 2016. De la începutul acestui an, au fost înregistrate peste 33 000 de apeluri, de două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 27 600 de apeluri au fost de la doritori de a se angaja temporar peste hotare, în cadrul Acordului bilateral cu Guvernul Statului Israel. Actul presupune că muncitorii calificaţi şi cu experienţă din Republica Moldova au posibilitatea de a pleca la lucru în domeniul construcţiilor, în Israel.

Persoanele interesate au apelat zilnic, de la 8.00 până la 20.00, pentru a afla mai multe detalii despre această oportunitate, iar consultanții de la Linia Fierbinte le-au oferit toată informația necesară, precum și suport logistic la fiecare etapă a proiectului.

Până la această dată, din 2012, când a fost semnat Acordul Bilateral cu statul Israel, în cadrul acestui proiect de stat s-au desfășurat opt etape și au fost selectate pentru angajare temporară în Israel mai mult de 4 700 de persoane.

În prezent se desfăşoară cea de-a noua etapă, în care au fost testate profesional în jur de  2 000 de persoane doritoare de a trece selecția, pentru a putea munci legal în Israel.

Linia Fierbinte - 0 800 77777 poate fi apelată gratuit de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, apelurile de peste hotare sunt aşteptate la numărul de telefon + 373 (22) 23 33 09.

Telefoane de încredere