Articole

Înapoi
Activitate

Concursuri pentru copii și părinți la cortul ”La Strada”

De Ziua internațională a copiilor, pe 1 iunie, ”La Strada” a organizat un şir de activităţi interactive ce au răspândit bună dispoziție în rândul copiilor și părinților acestora. Jocuri, concursuri și alte activități interesante au avut loc la cortul instalat în Grădina publică ”Ștefan cel Mare” în cadrul campaniei „Securitatea Copiilor”.

Pentru copii și adulți a fost organizat concursul cu premii ”Sunt inteligent ONLINE”, în cadrul căruia cei mici, dar și maturii și-au putut testa cunoștințele în materie de siguranță online. În total au fost oferite 97 de diplome și câteva sute de brățări, magneți și stikere care să le amintească copiilor că pot apela consultantul www.siguronline.md oricând au o neclariate sau se simt în nesiguranță pe Internet.

”Ziua Internaţională Copiilor este un minunat prilej de a sărbători copilăria şi vine să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, de a asigura o copilărie frumoasă în care drepturile copiilor sunt respectate, unde există oportunităţi de creştere şi dezvoltare armonioasă. Fiecare copil, indiferent de gen, vârstă sau mediu de provenienţă trebuie să se bucure de aceste oportunităţi si drepturi egale, astfel pregătindu-i pentru un viitor sigur şi prosper. Cu această ocazie le-am vorbit adulților despre importanța siguranței online a copiilor și modalitățile de prevenire a abuzurilor pe internet. Peste o sută de maturi au acceptat chiar să urmeze un test prin care să afle dacă știu sau nu să acționeze inteligent pentru a se proteja de riscurile online, iar interesul manifestat de aceștia desigur că ne bucură. Suntem astăzi aici pentru ca să promovăm un internet mai sigur pentru copii prin informarea despre portalul www.siguronline.md”, a precizat Angela Palancean, reprezentantă ”La Strada” prezentă la eveniment.

Totodată, fiecare copil a putut participa la aterierul de confecționare hand made a cardurilor poștale, în timp ce cei mai ștrengari au ales activitatea în cadrul căreia le erau pictate desene colorate pe mâini, cu guașă. La fel, cei mici au fot îndemnați să lase un mesaj pe un panou colectiv, de la copii pentru copii.

 

Telefoane de încredere