Articole

Înapoi
Activitate

Anul școlar 2020-2021 în comunitatea INTERSECȚIE, prin ochii și din spusele pedagogilor

5 iunie a fost o zi pe care am așteptat-o și noi, și cele aproape 40 de profesoare din comunitatea pedagogilor care promovează siguranța copiilor în mediul online.

De la ultimul eveniment offline marca SigurOnline.md, după o perioadă îndelungată de comunicare de la distanță, se adunaseră multe de spus și de învățat, așa că o conferință era un motiv cum nu se poate mai potrivit pentru a ne revedea.

Ne-am amintit de cele mai importante activități din anul școlar care tocmai s-a încheiat, ne-am inspirat din experiențele plăcute ale profesorilor și elevilor, am învățat de la cei care au reușit să facă față situațiilor complicate – și ce mare ne-a fost bucuria să aflăm că toți și toate avem ce povesti la acest capitol. Așa că le-am prins în pauzele dintre panelurile conferinței pe câteva dintre învățătoarele și profesoarele care au participat la eveniment, și le-am luat la întrebări. Vă invităm să le ascultați și să le suprindeți emoțiile calde și sincere în acest reportaj video.

Conferința cu genericul „Anul școlar 2020-2021 în comunitatea INTERSECȚIE. Zona sigură online” a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Este a III-ea ediție a acestei conferințe.

Programul INTERSECȚIE vine să susţină sistemul educaţional în promovarea siguranţei online a copiilor, cu scopul de a preveni supunerea la riscuri în mediul online. Ceea ce ne dorim este ca fiecare instituţie de învăţământ să fie o zonă sigură online pentru fiecare copil, unde profesorii sunt echipaţi cu cunoștinţe, abilităţi și instrumente de lucru, iar elevii își dezvoltă gândirea critică, utilizând resursele internetului responsabil și de o manieră pozitivă.

 

Telefoane de încredere