Articole

Înapoi
Activitate

Polițiștii au învățat să identifice cazurile de abuz sexual asupra copiilor în mediul online

Mai mulți ofițeri din cadrul IGP au învățat proceduri eficiente de investigare a cazurilor de abuz sexual online asupra minorilor. În perioada 28 iulie - 4 august, cei 122 de ofițeri de investigație și ofițeri de interacțiune comunitară, specializați în prevenirea generală și problemele minorilor au fost instruiți să investigheze infracțiunile folosind tehnici și metode centrate pe interesele copilului.

Participanții au discutat despre principalele forme și semne ale unui abuz sexual în mediul online, despre abordări prietenoase ale victimelor minore, chiar de la prima interacțiune cu sistemul de justiție și au însușit noi tehnici de securizare a probelor abuzului.

Până la finele lunii august, inspectoratele teritoriale ale IGP vor organiza activități de informare și sensibilizare despre prevenirea riscurilor pentru siguranța online a copiilor.

Instruirile au avut loc în contextul unui parteneriat informațional și de cooperare stabilit între CI La Strada Moldova și Inspectoratul național de securitate publică al Inspectoratului General al Poliției, Direcția investigații infracțiuni informatice.

Inițiativa a fost lansată în legătură că creșterea numărului de abuzuri sexuale asupra minorilor săvârșite în mediul online în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada analogică a anului 2019.

Telefoane de încredere