Articole

Înapoi
Activitate

La finele acestei săptămâni, venim cu toată familia să ne distrăm și să învățăm despre siguranța în mediul online!

Sâmbătă, 15 decembrie, cu începere de la ora 14.00, întreaga echipă de specialiști din cadrul Programului Copii al „La Strada” va fi la ultimul eveniment din acest an, al proiectului „Internet fără griji”, organizat de compania Moldcell în parteneriat cu Tekwill Academy Kids și „La Strada”.

Este o ocazie perfectă de a petrece timpul plăcut și util împreună cu toată familia, învățând lucruri importante despre siguranța copiilor și adolescenților în mediul online.

Programul evenimentului constă din 3 module care se vor desfășura în paralel: cu părințiii, cu copiii cu vârsta 6 -12 ani și cu adolescenții de 14-17 ani.

Pentru copiii de 6-12 ani va fi organizat un atelier de robotică deosebit, adaptat siguranței online. Cu sfaturi practice și pe înțelesul lor despre ce trebuie să facă într-o situație de risc pe internet, va veni Angela Palancean, manager al portalului SigurOnline.md.

Pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani pregătim un workshop exclusiv, croit perfect după interesele și preocupările lor. Vrem să discutăm între patru ochi despre lucrurile cu adevărat importante pentru ei - comunicarea și construirea relațiilor în mediul online. Noi știm că nu-și imaginează nici măcar o zi fără chaturi interminabile, Insta sau Snapchat. Și aici avem tocmai 2 vești bune: prima - îi înțelegem și-i încurajăm să continue să socializeze și să genereze conținut cool în continuare. A doua - vom pune un cuvânt de bine pentru ei în discuțiile cu părinții lor, cărora le vom explica de ce adolescenții au nevoie tocmai acum să fie prezenți online.

Workshopul pentru adolescenți va fi ghidat de cea mai faină moderatoare, Cristina Vașchevici, manager proiecte educaționale, La Strada,care le va  răspunde la întrebări legate de siguranța și confortul lor când sunt online :

  • Când expedierea fotografiilor cu conținut intim e doar un mod de a te distra și când devine riscantă?
  • Cât de răspândit este acest comportament în rândul altor adolescenți?
  • Ce se poate întâmpla cu o fotografie ajunsă în mediul online?
  • Cu cine putem vorbi despre aceasta? Unde putem cere sfaturi și ajutor anonim?

Activitățile pentru adolescenți se vor încheia cu un curs elementar de utilizare a Photoshop-ului.

Cât timp copiii se vor distra învățând lucruri utile, părinții vor putea discuta direct cu specialiști cu o vastă experiență în domeniul siguranței copiilor pe Internet.

Va veni cu date reprezentative și sfaturi concrete și va fi gata să răspundă la întrebări Elena Botezatu, directoarea Programului Copii, „La Strada”, despre:

  • Cele mai recente statistici despre comportamentul copiilor în mediul online
  • Ce fac copiii online și ce cred părinții lor că fac
  • Cum reducem riscurile unui abuz în mediul online, fără a interzice utilizarea Internetului

Psihologul Agnesa Stratuța le va răspunde părinților la întrebări care îi frământă atunci când vine vorba despre relația lor cu copilul:

  • de ce comunicarea cu copilul rămâne mereu o soluție
  • cum comunicăm în limbajul copilului și menținem o relație caldă cu el

Cei prezenți la eveniment vor avea acces gratuit și direct la sfaturile experților, informație utilă, interacțiune, bună dispoziție și multe-multe cadouri.

Evenimentul va avea loc în incinta Tekwill ( str. Studenților 9/11, Chișinău). Participarea la eveniment este GRATUITĂ, în baza înregistrărilor prealabile, care se fac aici.

Telefoane de încredere