Articole

Înapoi
Informativ

INVITAȚIE PENTRU PRESĂ

Stimați Jurnaliști,

Centrul Internațional „La Strada Moldova” și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă dedicată subiectului abuzurilor sexuale asupra copiilor, săvârșite în mediul online. Evenimentul se va desfășura în contextul Zilei Europene pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și Abuzului Sexual.

SUBIECTUL: Exploatarea sexuală online a copiilor în Republica Moldova

CÂND: 18 noiembrie, ora 9:30

UNDE: Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73

CINE: Cu informații despre specificul fenomenului exploatării sexuale online a copiilor și date statistice relevante, vor veni:

 

  • Elena BOTEZATU, Directoare Program Copii, CI „La Strada Moldova”
  • Sergiu RUSSU, Adjunct al Procurorului-Șef al PCCOCS                                                      

La conferință vor fi analizate date cantitative și calitative din cele aproape 50 de dosare ce reprezintă abuzuri sau exploatare sexuală online a copiilor, gestionate pe parcursul ultimilor doi ani de Echipa de Asistență a Copilului din cadrul CI „La Strada Moldova”. Aceasta este constituită dintr-un avocat și mai mulți psihologi, care oferă asistență copiilor victime și martori ai abuzului sexual și exploatării sexuale, pe toată durata procesului penal.

Telefoane de încredere